تاثیر ویروس کرونا بر صنایع مختلف

چگونه شیوع ویروس کرونا صنایع مختلف را تحت تاثیر قرار می‌دهد

با توجه به شرایط پیش آمده و شیوع ویروس کرونا در هفته‌های اخیر، اولویت بیشتر شرکت‌ها حفظ سلامتی و ایمنی کارمندان و مشتریان است.

این نگرانی‌ها در اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی باعث شد تا بسیاری از فروشگاه‌ها و شرکت‌های داخل چین، کره جنوبی، ایران، ایتالیا و بسیاری از کشورهای دیگر تعطیل شوند و سفرهای تجاری به داخل و خارج از کشور محدود شود.

چند هفته پس از آغاز، این ویروس به ایالات متحده و سایر کشورهای خارج از چین از جمله ایران رسید که این شیوع سریع بیماری مشکلاتی را برای صنایع مختلف از جمله صنعت خرده فروشی و گردشگری پدید آورد.

در ادامه به برخی از مشکلات در صنایع مختلف می‌پردازیم.

تاثیر ویروس کرونا بر صنایع صنعت خرده فروشی

شاید بیشترین اختلال برای صنعت خرده فروشی، در زنجیره تامین آن وجود داشته باشد، چرا که بسیاری از کارخانه‌ها یا تعطیل شده‌اند یا با تعداد کمی نیروی کار در حال فعالیت هستند؛ همچنین مسافرت‌ها متوقف شده است که مجموع این عوامل موجب شده تا تولید و حمل کالا کاهش یابد.

براساس داده‌های جمع‌آوری شده شیوع ویروس کرونا در اواخر فوریه، تقریبا ۹٪ از ناوگان‌های حمل و نقل را غیرفعال کرده است.

شاخص‌های تولید چین در پایین‌ترین میزان خود قرار دارند. به طور مثال براساس گزارش جام نیوز، این ویروس موجب تعطیلی آمازون و REI در منطقه سیاتل، واقع در ایالت واشنگتن شده است.

مورد دومی که می‌تواند در این صنعت اختلال ایجاد کند عدم حضور افراد در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها است، چرا که بسیاری از افراد از جمع شدن در فضاهای عمومی و شلوغ خودداری می‌کنند که این امر به خرده فروشان در مراکز خرید، آسیب می‌رساند.

البته این اختلال را می‌توان با اضافه کردن فروش آنلاین تا حدودی بهبود داد.

تاثیر ویروس کرونا بر صنایع صنعت پرداخت

از آنجا که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، پول، چک پول‌ها و در مجموع جریان‌های نقدی بیشترین تاثیر را در شیوع این بیماری دارند بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند برای انجام معاملات خود از روش‌های غیر تماسی استفاده کنند.

این ویروس موجب شده تا شیوه پرداخت افراد نیز تغییر کند و به منظور جلوگیری از ابتلا به آن، پرداخت‌های نقدی کاهش یابد و افراد به کانال‌های دیجیتالی روی آورند.

با توجه به منع شدن سفرها، درآمد حاصل از گردشگری به شدت کاهش یافته که در نتیجه رشد سیستم‌های پرداخت جهانی که به سفرهای خارجی متکی هستند آسیب می بیند.

ولی در عین حال کسب و کارهایی که همگام با فن‌آوری‌ها و تحولات دیجیتالی تغییر کرده‌ و تعاملات انسانی خود را کاهش داده‌اند و خرید و فروش آنلاین را به تجارت خود اضافه کرده‌اند مورد استقبال قرار می‌گیرند.

براساس آمار به دست آمده در هفته گذشته میزان تحویل آنلاین مواد غذایی ۳۰% افزایش یافته است.

 

تاثیر ویروس کرونا بر صنایع صنعت گردشگری

داده‌ها نشان می‌دهد که ایالات متحده بیش از کشورهای دیگر به دلیل ممنوعیت گردشگران متحمل ضرر و خسارت خواهد شد.

ویروس کورونا یک تهدید جدی برای اقتصاد ایالات متحده می‌باشد. مبالغی که گردشگران خارجی جهت خرید کالا و خدمات هزینه می‌کنند محرک اصلی درآمد در بسیاری از مناطق ایالات متحده است.حتی اگر ایالات متحده به یک منطقه پرخطر از این ویروس تبدیل نشود، ولی سفر از سایر کشورهای پر ریسک به این منطقه کاهش می‌یابد.

براساس گزارش سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷، توریسم‌های خارجی بیش از ۲۱۰ میلیارد دلار در ایالات متحده هزینه کرده‌اند. این داده‌ها نشان می‌دهد با این که ایالات متحده محبوب‌ترین مقصد برای گردشگران نیست ولی بیشترین درآمد را از طریق گردشگران کسب می‌کند. برترین کشور از منظر جذب توریسم، کشور فرانسه با ۸۶.۹ میلیون بازدید کننده می‌باشد. بعد از آن به ترتیب اسپانیا با ۸۶.۸، ایالات متحده با ۷۶.۹ و چین با ۶۰.۷ توریسم در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

با توجه به شرایط کنونی کشور چین، پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۰ این کشور جایگاه خود در رتبه چهارم را از دست بدهد و کشورهای مکزیک (رتبه ششم)، آلمان (رتبه هفتم) یا تایلند (رتبه دهم) این جایگاه را تصاحب کنند.

طبق اطلاعات دفتر مسافرتی و جهانگردی ایالات متحده، ۳.۲ میلیون بازدید کننده چینی که در سال ۲۰۱۸ از ایالات متحده بازدید کرده اند، تقریبا ۳۵ میلیارد دلار برای کالاها و خدمات هزینه کرده‌اند. ۲۱.۵ میلیون کانادایی که در سال ۲۰۱۸ از مرزهای ایالات متحده عبور کرده‌اند تنها ۲۲.۸ میلیارد دلار در این کشور هزینه کرده‌اند و مکزیک با ۱۸.۴ میلیون بازدید کننده ۲۱ میلیارد دلار هزینه کرده است.

همان طور که داده‌ها نشان می‌دهد مکزیک و کانادا سودآوری کمتری برای ایالت متحده داشته‌اند، یکی از دلایل آن این است که این دو کشور مرز مشترک با ایالت متحده داشته و بیشتر افراد به منظور کار و تحصیل به آنجا می‌روند.

از آنجا که این ویروس در دو کشور ژاپن و کره جنوبی نیز شیوع پیدا کرده است، بنابراین سفر افراد از این دو کشور به ایالات متحده کاهش می‌یابد و این موجب کاهش درآمد گردشگری می‌شود.

استیو اسکری مدیرعامل شرکت امریکن اکسپرس ارائه دهنده كارت برای هزینه های سفر، اخیرا در مصاحبه‌ای با تحلیلگران بیان کرد که درآمدهای این شرکت در برخی از کشورهای آسیایی از جمله هنگ كنگ، تایوان و سنگاپور كاهش قابل توجهی را تجربه کرده است. به طور کلی این شرکت حدود ۸ تا ۹ درصد از درآمد خود را از منطقه آسیا و اقیانوسیه به دست می آورد.

در ایران نیز با توجه به شیوع  ویروس کرونا در نزدیکی عید نوروز صنعت گردشگری به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است و موجب شده تا بسیاری از آژانس‌های مسافرتی یا تعطیل شوند یا برخی از نیروهای خود را تعدیل کنند.

طبق گفته‌های رسمی، حدود ۸۰٪ از رزرو هتل برای تعطیلات سال جدید در شیراز لغو شده است. این رقم نگران کننده موجب شد تا مدیر انجمن هتل داران نسبت به ورشکستگی قریب الوقوع هتل‌ها هشدار دهد. روزنامه همشهری گزارش کرد که ۹۰٪ هتل‌ها در شمال شرقی مشهد مقدس، مقصد اصلی زائران شیعه کشورهای همسایه، در حال حاضر هیچ مهمانی ندارند. همشهری اظهار داشت: جای تعجب نیست که هتل‌های شهر قم که ویروس در آن شایع‌تر است، کاملا متروک باشد.

بخشنامه صادره توسط دولت مبنی بر این که آژانس‌های مسافرتی باید هزینه پرداختی توسط مشتریان را به طور کامل به آن‌ها برگردانند می‌تواند به طور موثر اپراتورها و خطوط هوایی را در معرض خطر قرار دهد.

تاثیر ویروس کرونا بر صنایع صنعت فناوری اطلاعات

از آنجا که بسیاری از محصولات در چین تولید می‌شوند و یا شرکت‌ها از قطعات چینی برای تولید محصولات خود استفاده می‌کنند، متخصصان به مشتریان هشدار داده‌اند که انتظار دارند در زمینه تلفن‌های هوشمند، هدست‌های VR و سایر لوازم جانبی کمبود داشته باشیم.

به عنوان مثال، با بسته شدن دو شرکت Foxconn و Pegatron در چین انتظار می‌رود تولید آیفون‌ها و ایرپادها را به طور بالقوه به تاخیر بیندازد.

به گزارش پایگاه خبری South China Morning Post، سایر برندهای چینی از جمله Oppo،Xiaomi ، Lenovo و Huawei نیز شاهد تاخیر در تولید خواهند بود.

 

 

نظر شما نسبت به خدمات این اپلیکیشن چیست؟

اولین نفر باشید که نظر می دهید
سامانه مقایسه و رتبه بندی خدمات اپلیکیشن ها
مقایسه آیتم ها
  • جمع (0)
مقایسه کنید
0